400g karfiol és brokkoli rózsáira szedve
2 evőkanál olivaolaj
250g quinoa ÉDEN PRÉMIUM QUINOA, 500 G
2 szelet főtt cékla kockára vágva
nagy maréknyi bébispenót
10 szem dió megpirítva és apróra vágva
2 evőkanál tahini RAPUNZEL BIO SZEZÁMKRÉM FEHÉR, 250 G
3 evőkanál hummusz
1/2 citrom leve
1/2 citrom gerezdekre vágva
Előző este melegítsük elő a sütőt (villany:200fok,gáz:6-os fokozat). Tegyük a karfiol-és brokkolirózsákat egy nagyobb tepsibe,locsoljuk meg az olajjal,szórjuk meg sóval. Süssük 25-30 perc alatt aranybarnára és puhára,majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Másnap osszuk el 2 tálban a quinoát,tegyük rá a céklát,erre kerül a spenót,a karfiol és a brokkoli,majd szórjuk meg a dióval. Az öntethez keverjük össze a tahinit,a hummuszt a citromlével és 1 evőkanál vízzel. Forgassuk a zöldséges quinoához. A citromgerezdekkel kínáljuk.