GREENMARK BIO AMARÁNT PUFFASZTOTT, 150 G

Az puffasztott amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás.

Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.

Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.

Felhasználása: reggelire, müzlihez, joghurthoz, tejbe, kefirbe, süteményekbe, kenyérbe, salátára

Diéták:
Glikémiás index: 35
Gluténmentes, könnyen hasznosuló fehérjeforrás.

Tápanyagtartalom 100g-ban átlagosan:

  • Energia     1529 / 365kJ / kcal
  • Fehérje    14,6g
  • Szénhidrát   56,8g
  • Zsír    8,8g
  • Élelmi rost   15,5g
  • Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink
  • Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C
Összehasonlítás
Kategóriák: ,